vrijdag 2 maart 2018

2 maart: dalmatiër - Deense dog - teckel


Vandaag was ik gastdocent op een basisschool in Vlissingen en tijdens de eerste les kwam Lotte binnenwandelen met toffe boots. Die wilde ik natuurlijk wel even vastleggen, want inspiratie voor de Kinderkunstweek is overal!

In deze gastles mocht ik de leerlingen van groep 4 vertellen wat het is om illustrator te zijn. De kinderen kregen allemaal een citaat uit het boek "Weg met die krokodil" -een boek van Paul van Loon vol dieren- en ze mochten geheel volgens hun eigen invulling en associatie deze zin(nen) vertalen in een techniek met zelfgemaakte sjablonen en pastelkrijt.

Toen ik thuis de foto's van de resultaten bekeek, flitste het bekende schilderij van Giacomo Balla ineens voorbij: wat een treffende per-ongeluk-gelijkenis!

En wat een leuk drieluik is het geworden: de laarzen van Lotte die overgaan in de laarzen van Leona uit het boek. Leona lijkt meegesleurd te worden door die enorme Deense dog en onderweg passeren ze die fragiele tuttebelstapjes van de dame met teckel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

URBAN SKETCHING VLISSINGEN Het mooie weer is in aantocht. Tijd voor Urban Sketching : tekenles op locatie en vastleggen wat je ziet! Tij...